„Eli Lilly and Company”

Lilly îmbină preocuparea pentru binele semenilor cu aplicarea descoperirilor științifice din domeniul medical, aducându-şi astfel contribuția la îmbunătățirea vieții oamenilor din întreaga lume

„Eli Lilly and Company” este o companie bazată pe cercetarea și descoperirea de medicamente noi, fiind prezentă în acest domeniu de aproape 140 de ani.

Compania prezentă la nivel global, a luat ființă în luna mai a anului 1876 din inițiativa colonelului Eli Lilly din Indianapolis, statul Indiana, regiune aflată în zona „vestului mijlociu” al Statelor Unite ale Americii. Colonelul Lilly – un farmacist-chimist în vârstă de 38 de ani și veteran al „Războiului Civil” din SUA – era frustrat din cauza medicamentelor existente în vremea sa, prost făcute şi adesea ineficiente. Drept urmare și-a luat următoarele angajamente, față de el însuși și față de societate:

  • El va pune bazele unei companii care va manufactura produse farmaceutice de cea mai înaltă calitate posibilă;
  • Compania sa va crea doar medicamente care se vor elibera numai la recomandarea medicilor și nu de către comis-voiajori;
  • Medicamentele Lilly vor fi rezultatul aplicării celor mai avansate și mai noi descoperiri științifice la zi.

Deși afacerea sa înflorea, colonelul Lilly nu era mulțumit de metodele tradiționale de testare a calității produselor sale. De aceea, începând cu anul 1886, în cadrul companiei a fost angajat cu normă întreagă un tânăr om de știință – de profesie chimist – pentru a utiliza şi îmbunătăți cele mai noi tehnici de evaluare a calității produselor. Împreună, cei doi au pus bazele actualei tradiții Lilly: aceea de dedicare de la început pentru creșterea calității produselor existente, ulterior extinsă și asupra descoperirii și dezvoltării de medicamente noi, mai eficiente.

Din acest punct de vedere numele și simbolul „Lilly” reprezintă o promisiune. Actualul text de culoare roșie este o versiune provenită din semnătura originală a fondatorului companiei și reprezintă un semn atât al trecutului cu care ne mândrim cât și al viitorului captivant care se întrevede. Promisiunea pe care noi o facem este simplă: Lilly îmbină preocuparea pentru binele semenilor cu aplicarea descoperirilor științifice din domeniul medical, aducându-şi astfel contribuția la îmbunătățirea vieții oamenilor din întreaga lume.