Lilly în Europa

Lilly a avut o prezență importantă în Europa încă de la înființarea în anul 1934 a primei sale sucursale, în Marea Britanie.

  • În ultimii 10 ani, Lilly și-a dublat investițiile din Europa în cercetare și dezvoltare, ajungând la peste 450 de milioane EURO/an și având în prezent aproximativ 9.000 de angajați în această regiune.
  • În Europa deținem două mari centre de cercetare, în Marea Britanie și în Spania, la care se adaugă o rețea extinsă de unităţi de producție.
  • Aproximativ o treime din studiile clinice derulate la nivel mondial se desfășoară în Europa, cu o investiție totală de aproape 125 milioane EURO/an.
  • Unitățile noastre de producție din Europa reprezintă exportatori importanți de produse destinate altor părți ale lumii. De exemplu, unitatea din Spania exportă în peste 120 de țări, iar 92% din producția unității din Franța (Fegersheim) este exportată în peste 100 de țări, de pe cinci continente.
  • Centrul Lilly de cercetare din Marea Britanie este leagănul multora dintre inovaţiile noastre de pionierat în domeniu, fiind un centru de excelenţă în neuro-ştiinţe. În acest centru lucrează un număr de peste 600 de oameni, cu peste 45 de naţionalităţi, în peste 30 de discipline.
  • Lilly sprijină inițiativa privind medicamentele inovatoare (IMI, Innovative Medicines Initiative, http://www.imi.europa.eu), cel mai mare parteneriat public-privat european de cercetare și dezvoltare din domeniul științelor naturii și ale vieții, și participă activ în aproximativ 19 proiecte în domeniile diabetului, neuro-științelor și oncologiei, investind astfel peste 20 de milioane de EURO.