Lilly este lider în promovarea

transparenței

Din proprie experiență ne-am însușit faptul că transparența în desfășurarea operațiunilor poate ajuta la câștigarea încrederii partenerilor și a celorlalte părți interesate cu care dorim să colaborăm. De asemenea transparența poate proteja împotriva corupției și a practicilor comerciale ne-etice. Ascultând cu atenție despre, și răspunzând deschis la problemele ridicate de partenerii și colaboratorii noștri, ne vom putea îmbunătăți nivelul de transparență și modul în care ne desfășurăm activitatea.

În baza acestei politici de deschidere către public, Lilly a fost prima companie farmaceutică care, în mod voluntar, a pus la dispoziția publicului larg un registru online care cuprinde studiile clinice proprii. Începând cu data de 15 octombrie 2002, pe situl www.clinicaltrials.gov Lilly a înregistrat toate studiile clinice de fază II, III și IV, pe care le-a sponsorizat, indiferent de locul de desfășurare al acestora. De asemenea, începând cu data de 1 octombrie 2010, Lilly a adăugat pe acest sit toate studiile clinice de Fază I ce s-au desfăşurat după această dată.

În plus, credem că transparența aplicată practicilor comerciale ce implică tranzacţii financiare sau trasferul altor forme de valori către personalul medical cu care interacționăm, este esențială în procesul de edificare a încrederii. Înțelegem că aceste plăți pot fi interpretate greșit dacă sunt pecepute că fiind confidenţiale. În consecință am luat o serie de măsuri pentru a oferi public, în mod legal, informaţii cu privire la aspectele importante ale modului în care interacționăm cu colaboratorii noştri principali în promovarea celor mai recente şi avansate descoperiri din medicină.

Studii clinice
Studii clinice
Studii clinice